Üregkamrás polikarbonát

 • Kivitelezési hiba miatt van víz (pára) a cellákban?

  Utalhat kivitelezési hibákra is (pl. végzáró szalagok hiánya, nem megfelelő végzáró profil, hiányos tömítések, stb.), de szakszerűen kivitelezett fedéseknél is normális jelenség. Utóbbi esetben azonban főként a reggeli és esti órákban jelenik meg, általában csak a cellák alsó végeinél és nap közben eltávozik.

 • Minden alátámasztásra kell tenni alátét gumit?

  Minden olyan alátámasztásra (lejtés és keresztirányú), ahol a polikarbonát lemez KÖZVETLENÜL találkozik az alátámasztással, javasoljuk az alátét gumi felszerelését. Ez alól kivételt képeznek azok az alátámasztások, amelyekre polikarbonát H-profil kerül.

 • Miért nyomjuk és ne fűzzük a tömítő profilgumit az alumínium leszorítóba?

  Mert a befűzés során megnyúlhat a tömítőgumi, ami később ha visszaugrik, akkor tömítési problémát okozhat. Bár körülményesebb benyomkodni a gumit, mégis biztosabb eredményt érhetünk el így és elkerülhetjük a későbbi bosszúságokat.

 • Melyik irányba hajlíthatom a lemezt?

  Csak úgy szabad hajlítani a lemezt, hogy a hajlítás íve párhuzamos legyen a cellafutás irányával. Ellenkező esetben a cella megrogyhat, valamint az UV-védelme sérülhet és ez a mechanikai szilárdságát nagymértékben csökkentheti.

 • Miért nem szabad a lejtésirányra merőlegesen rakni a polikarbonátot?

  A cellákon belüli és a cellákon kívüli hőmérséklet különbség főként a reggeli és esti órákban jelentkezik. Ennek következményeként pára csapódik le a cellákon belül, ami kondenzvízként a gravitáció irányába távozik. Ha a cellák nem a lejtés irányában futnak, akkor a kondenzvizet a gravitáció nem tudja kivezetni, ami a kamrák állandó párásodásához, akár bealgásodásához vezethet.

 • Biztos, hogy elég a 1050 mm-es alátámasztási távolság?

  Igen, az X-struktúrájú lemezeink normál időjárási körülmények és szélviszonyok között jól bírják ezt a tengelytávot.

 • Honnan tudhatom, hogy melyik oldala UV álló a lemeznek?

  Az X6 struktúrájú 10 és16 mm-es lemezeink mindkét oldalon UV-védettek (jelzés a védőfólián: both side UV protection). Egyéb vastagságoknál és a 10 mm Box valamint Easybox lemezek esetében az az UV-védett oldal, amelyik oldalon nyomtatva van a védőfólia (jelzés a védőfólián: one side UV protection, this side out)

 • Ha a hó súlya alatt behajlik a polikarbonát, az normális jelenség?

  Igen, mivel a polikarbonát rendkívül rugalmas anyag. A terhelés megszűnése után a lemez visszanyeri az eredeti alakját. Ha esztétikailag zavarónak találja az ideiglenes behajlást, akkor javasolt már a szerkezet megépítésekor betenni keresztirányú merevítőket vagy további alátámasztásokat.

 • Miért nem javasolt a polikarbonát alsó élére a polikarbonát U-profil?

  A cellák belsejében keletkező páralecsapódás a gravitációnak köszönhetően alul fog távozni (a páraáteresztő szalagon keresztül). Csak az alumínium vízorros profiljaink rendelkeznek megfelelő vízkivezető "fészekkel".

 • Azt hallottam, hogy az üregkamrás polikarbonát recseg, pattog. Igaz ez?

  Rosszul kivitelezett tetőknél valóban előfordulhat. Oka az alátét profilgumi, valamint a dilatációs hézagok hiánya, esetleg a rögzítő csavarok túlhúzása. Körültekintő kivitelezés esetén nem pattog/recseg a polikarbonát.

Megrendeléssel kapcsolatos kérdések

 • Hogyan kaphatom meg a megrendelt terméket?
  Megrendelésének átvételére számos opció van:
  • A nagytarcsai központi iroda épületében
  • Az Önhöz legközelebbi vidéki irodánkban (időpont egyeztetés szükséges)
  • Amennyiben az áru jellege és méretei megengedik, akkor futárral is kérhet szállítást
  • Saját gépjárműveinkkel is végzünk körfuvaros kiszállítást, így akár ezt az opciót is választhatja

  Fontos, hogy a kívánt átvételi módot és helyet már a rendeléskor szükséges megadni.
 • Milyen adatokra van szükség a megrendelés leadásához?
  A rendelésnél a számlázási névre/címre van szükség, amennyiben pedig kiszállítást is kér, akkor a kiszállítás pontos címére és az átvevő személy nevére, telefonszámára is szükség van.
 • Hogyan tudom megrendelni a kívánt anyagot?

  Rendelését leadhatja személyesen (vidéki értékesítési irodáinkban vagy központi irodánkban), faxon vagy e-mailen. Rendelés előtt célszerű árajánlatot kérnie, ahol a rendelés előtt lehetőség van az igények "finomhangolására". A kapcsolatfelvételnél és az ajánlatkérésnél történő egyeztetéseknél ugyanis gyakran kiderül, hogy kisebb egységet is elég a vevőnek megrendelnie, mint amennyit eredetileg szeretett volna.